Dejlige Odsherred

Nedenstående er en af de mange oplevelser der specielt i sommerperioden udspiller sig i Odsherred. Denne specifikke oplevelse er hentet fra Rørvig. Her er et billede af  hvad der sker, når turister og fastboende mødes, og det hele går op i en højere enhed. “Vores industri er turisterne” – har Einar Olsen engang sagt – en spændende betragtning.

Det gælder om at få ambassadører, der fortæller om Odsherred, og på den måde er med til at skaffe nye besøgende til dette dejligt sted i Danmark. Måske kunne vi få flere af disse mails hen over sommeren, om oplevelser fra Odsherred. Lad denne være den første og så håber vi der kommer flere – nu er bolden givet op.

Kære Tilde
Kære Tilde er overskriften på den første mail, der er sendt af Britta og Kaare, som havde deres skib Sunshine liggende i Rørvig Havn i forbindelse med, at de var til guldbryllup hos deres venner Lone og Steen. Ingen tvivl om, at der er kommet to ekstra ambassadører for Odsherred.

Britta og Kaare - Rørvig Havn

 

Kære Tilde
Vi har ligget med vores Sunshine i Rørvig havn i sidste uge.
Vi var til guldbryllup hos vores gode venner Lone og Steen.
Festen blev meget praktisk holdt i sejlklubben få skridt fra Sunshine for hvis man på et tidspunkt skulle blive lidt tung i hovedet er det dejligt hurtigt ar kunne komme til at ligge ned i vante omgivelser.

Vi havde i løbet af ugen nogle gange også besøg af en klog ældre herre.
En pæn mand ved navn Einar Olsen som kunne fortælle en mængde spændende
hjemstavns historier og anekdoter fra sit liv og livet i Rørvig. Tingene havde gået
op og ned livet igennem for ham, men sorger og glæder synes dog rimeligt
fordelt for ham og vi havde indtryk af at hans liv dog var gået op i en højere enhed.
Han havde også nogle søde børn og blandt andre en pige ved navn Tilde.

Den ældre herre var desuden fritidsfisker. En af dagene havde han fanget en del fladfisk blandt andet et par flotte rødspætter og gad vide af hvilken grund men den flinke mand ønskede at Britta og jeg skulle have dem. Det var vi meget taknemmelige over og gik med ham hen til hans fiskerbåd hvor vi fik lejlighed til at se, beføle og fotografere de prægtige fisk inden de blev ombragt og vi fik dem. En spændende oplevelse for sådan et par turister som os.

Den ældre herre havde også passion for veteranmotorcykler og kunne stolt også
præsentere sin flotte Nimbus med sidevogn motorcykel.

Jeg var så heldig at jeg havde mulighed for at forevige oplevelsen.
En fantastisk oplevelse at holde en ferieuge i havnen i Rørvig.

Da vi kom hjem til vores dejlige hus i Tårbæk tilberedte vi fiskene sammen og det var de bedste rødspætter vi nogensinde havde spist.

De kærligste hilsener fra
Britta og Kaare